Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rika se, ze kazdy narod ma takovou vladu a takoveho presidenta, jake si zaslouzi. Uvidime tedy co si narod Cesky zaslouzi. Zatim se tedy moc neblyskal.

1 0
možnosti
Foto

Zajímavá myšlenka pane Vokoune jen nevím jak si občané Vaší nové vlasti zasloužili toho pána s knírkem co je dokázal tak dokonale očarovat a připravit o 9 milionů spoluobčanů...

5 1
možnosti
Foto

Rozděl a panuj. Heslo dle kterého se řídí stávající hradní pán. Nálepkování jednoduchými, lehce zapamatovatelnými názvy, ulehčuje udržet si označený, lehce zapamatovatelný cíl pro ty, kteří vždy sloužili ke zneužívání.

Žádná organizovaná skupina pod označením PK neexistuje. Dalo by se říci bohužel pro tuto zemi.

Radovat se z toho, že masy nevzdělaných ale sebevědomých lidí nám zařídí lepší budoucnost, je značně naivní. Pokud ale dojde k další degradaci společnosti, první to odnesou právě ti v současnosti nejvíce užiteční...

3 0
možnosti
Foto

Pokud to bude (nedej pámbu) Zeman, tak bude.

Pokud to bude jiný z perspektivních kandidátů, tak nikoliv.

Rv

0 0
možnosti

Nic jako Pražská kavárna neexistuje, je to jen vytvoření imaginárního nepřítele, proti kterému může poštvat své ovečky. "Praha" a "kavárna" je chytře v pojmu zmíněna, aby se vytvořilo dojmu, že se jedná o ty zlé Pražáky, kteří se jen válí po kavárnách. Leckterého "obyčejného člověka" to dokáže nadzvednout. Autor sám to definuje jako "nikým nevolené elity". Sám je asi volen. A jak je to s těmi elitami? Opakovaně jsem označován za zástupce pražské kavárny, přestože žádná elita nejsem, akorát jsem si dovolil kritizovat Zemana. Ten pojem nejde definovat, protože je to pitomost, která slouží k delegitimizaci a dehonestaci názorových oponentů. Tedy nic takového neexistuje, a pokud existuje, tak je definice: "názoroví oponenti Miloše Zemana".

7 2
možnosti

J40a13n 24R23á93ž

30. 12. 2017 12:38

Je zajímavé, když intelektuál neví co se pod pojmem "pražská kavárna" skrývá a statisíce , možná i miliony jeho spoluobčanů si dovede vybavit o co jde. Jestli někdo Zemana volí nebo ne, s tím nemá co dělat. Já Zemana nesnáším, ale kdyby mne chtěl někdo zařadit mezi příznivce t.zv. "Pražské kavárny" tvrdě bych se proti tomu ohradil.

4 0
možnosti

Kavárna v dnešní době nepředstavuje žádné myšlenky, které by představovali to co lidi dnes zajímá. Dříve byla Kavárna součástí myšlenek hlavního proudu a určovala myšlenky a usměrnovala dění, to už je dávno pryč. Dnes jsou v hlavním proudu zájmu peníze, politiku drží je středu zájmu média pomocí závisti a nenávisti k politikům, co jiného než kdo si kolik nakradl a koho urazil se v novinách dočtete? Kavárna a filosofie, no ta je zde jen jako základ pro fnukání nad nespravedlností života, vlastně jako vždy. A jediná její otázka je: Proč mi chytří stále nevládneme a nikdo nás neposlouchá :( ?

4 0
možnosti
Foto

Síla Kavárny není odvozena od protestujících občanů, nýbrž od propagandy, zejména ČTv. Vezměte Kavárně propaganadu a ona vyšumí tak, že si na níkdo ani nevzpomene.

6 6
možnosti

Co to je ta Kavárna? Prostě to zjednodušeně zahrnuje skupinu lidí, které něco spojuje. Takových zjednodušených pojmů je mnoho. Stejně tak bychom se mohli ptát, co nebo kdo je „disent“? Kavárnu je možno je označovat za Havlovce či Havlisty, nebo i jinak, třeba Pravdoláskaři. To není nic výjimečného. Francie zná degaullismus, Argentina perónismus (perónisté). Pražská kavárna má kořeny v roce 1989. Po roce 89 potřeboval Svět ikonu pádu železné opony a našel jí v Havlovi. Mělo to asi víc příčin. Spisovatel, dramatik. Pád železné opony u nás navíc reprezentovali herci, zpěváci, spisovatelé. Takže vzájemná symbióza byla zřejmá. Tito lidé pak těžili z Havlovy slávy. Všimněte si, že to vlastně byla česká specialita. Nic takového nebylo v Maďarsku, NDR, Polsku, trochu na Slovensku díky federaci. V Polsku např. konec komunismu reprezentovali obyčejní „odboráři z Gdaňska“ a ne žádná kulturní „elita“ z Varšavy.

Pražská kavárna zastydla na začátku 90. let . Tito lidé nabyli dojmu a pořád v něm žijí, že oni jsou nejen strůjci změn, ale i strážci demokracie a vývoje celé společnosti. Navíc dostali do vínku danajské dědictví Václava Havla „nepolitické politiky“, kdy kvalitu demokracie určují jakési morální elity, které mají jakousi vyšší odpovědnost a ve své podstatě tak řídí stát. S tím souvisí i heslo „Pravda a láska“. Řekl bych, že to bylo geniální „marketingové“ heslo do revoluce. Takových hesel zná Svět spoustu, každá převratná doba má své heslo. Pravdoláskaři to však vzali jako politický program a to nemůže fungovat.

10 0
možnosti

Nikoliv jako politický program, ale politickou floskuli, schopnou dramaticky zblbnout Lid.

(degaulismus, to byl skutečný politický program, nikoliv obskurní pokus o scénář)

0 0
možnosti

J74i84r86i 18V59r96a57b73e50c

30. 12. 2017 9:30

Můžeme to zkrátit, p.Mužik si přeje za prezidenta zase křupana.

10 1
možnosti
Foto

Dobrý den, děkuji za Váš hlubokomyslný příspěvek a přeji Vám mnoho radosti i v roce 2018.:-)

2 0
možnosti

P27e21t56r 48J90í53l96e36k

30. 12. 2017 8:42

Pražskou Kavárnou je nazván každý, třeba i host v IV. cenové, který přemýšlí trošku jinak, než zbytek masy, zmanipulované ruskou kampaní...

9 3
možnosti

nikoliv... pražskou kavárnou jsou označováni ti, kteří se označují za demokraty a přitom se drží hesla "kdo nejde s námi jde proti nám" a každého s jiným názorem označují za zmanipulovaného ruskou kampaní...

7 4
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6928x
Svět není černý ani bílý, jen někteří lidé si to myslí. Svět je barevný a pestrý...a proto je krásný.