Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

Autor zrejme zapomel ze 2.svet.v.zahajilo Nemecko ruku v ruce s Ruskem napadenim a rozdelenim Polska.To ze se pak kamosi Hitler aStalin nedohodli na zabrani evropy a asie je vec jina.Polak celkem pochopitelne v Rusovi vidi imperialistu.Drzim Polakum palce v obrane proti novemu Hitlerovi.

3 0
možnosti
JH

Poláci, a že jich znám hodně, nejsou na rozdíl od nás srabové. Plná huba řečí a skutek utek, to je naše mentalita. Nikdy jsme nevzdorovali nepříteli, Němce jsme v 38. vítali květinami, Rusy jsme ve 45. taky vítali květinami. Vůbec nevíme kam patříme. Kdo se nám zdá silnější tomu tleskáme a jsme na jeho straně. Vlastní názor? Co to je? To my tady nemáme. Náš názor je názor silnějšího, ale přelévá se to. Zprvu byli silnější komunisté, byl to i náš názor, potom západní prosperita převážila, byl to i náš názor, následně eurosocialismus vzal dění do svých rukou, je to i náš názor. A co je vlastně náš názor? Co vlastně chceme? Stydím se za svůj národ.

3 0
možnosti
Foto

Pane Wolfe já Vám to napíšu tak, abyste to pochopil i Vy. Pánové Novák, Mikula, Mašek a Já se neztotožnili s příspěvkem pana Kavky v 14:43, protože je mírně řečeno stupidní. Proto ty mínusy.

 Reakci pana Černého v 14:45 pochopí každý alespoň průměrně inteligentní člověk jako ironii-což se Vám zdá se jaksi nepodařilo dešifrovat:-):-)

1 2
možnosti
MK

No nevím co jste dešifroval , ale s panem Černým mám dobré vztahy i přes to,že na na dnešní Rusko a konflikt na Ukrajině máme rozdílné názory. Já ty jeho respektuji a on moje. Ale co se týče bolševiků, tak názory máme stejné. Tu ironii tam vidíte jen vy a vám podobní. Pan Černý má komouše strašně moc rád, po té co ho pronásledovali a zavřeli a donutili k odchodu z republiky.

6 0
možnosti
LW

L68e45o 38W87o18l65f

4. 10. 2014 16:57

V diskuzi se obfevil,nebojím se to nazvat, unikát

1 0
možnosti
LW

L53e43o 77W31o47l38f

4. 10. 2014 17:13

Errata objevil

Martin Kavka 13.43 nesouhlasí Novák, Mužík, Mikula, Mašek

Otto Černý 13.45 souhlasí Novák Mužík, Mikula Mašek

Přitom se jedná jen o potvrzení názoru pana  Kavky

Pánové, vy  jste snad přírodní úkazy. ;-D

3 0
možnosti
PK

Vážený autore... teď se Vás zeptám, nepoložil jste si otázku, zda nemá Polsko jen obyčejný strach z Ruska? Vezměme si jen historii 20.století - rok 1919 - útok tzv.západní armády pod vedením Alexandra Mjasnikova, která dobyla území, na kterém založili tzv. Litevsko-běloruskou socialistickou republiku. Válka trvala, pokud se nemýlím, až do října roku 1920, a až v březnu 1921 byly v Rize podepsány mírové protokoly. Je potřeba si uvědomit, že již v srpnu roku 1920 stála sovětská armáda pod velením generála Tuchačevského u Varšavy, kde utrpěli těžkou porážku. A to nemluvím o smlouvě Molotov - Ribbentrom, díky niž sovětská armáda napadla a obsadila de facto polovinu Poska. 

Zajímalo by mě také, jaká byla Vaše reakce na to, když v roce 2009 ruský histori Sergej Kovaljovov za podpory tehdejšího prezidenta Medveděva ve své práci "Výmysly a falzifikace v hodnocení role SSSR v předvečer a na počátku druhé světové války" ovinil Polsko z rozpoutání 2. světové války... Hlavním důvodem mělo být, že Posko odmítlo dát Německu Gdaňsk a neumožnilo Německu postavit přes polské území dálnici a železnici spojující Německo s východním Pruskem.

7 0
možnosti
Foto

Státníci z Evropy i USA si na polském poloostrově Westerplatte u Gdaňsku připomněli 70. výročí začátku druhé světové války. Polský prezident Lech Kaczynski složil hold všem vojákům, kteří ve válce bojovali. V místě, kde padly první rány nejkrvavějšího konfliktu v dějinách lidstva, promluvil i Vladimir Putin a Angela Merkelová.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/polsko-si-pripomnelo-zacatek-2-svetove-valky-promluvil-putin-i-merkelova-1l6-/zahranicni.aspx?c=A090901_130250_zahranicni_stf (1.9.09)

Gdańsk byl do té doby svobodným městem (r.39) a nároky si dělaly obě strany.Většina obyvatel Gdańska byla němec. národnosti, popř. židé. Šlo o ovládnutí Gdańské zátoky, přístavů a poloostrov Hel.

4 0
možnosti
Foto

Polské ,,elity" se nikdy nesmířily a nesmíří s tím, co je. Jejich ambice být velmocí nikdy nezmizela. Když vítězné mocnosti řešily na konci II.WW uspořádání Evropy, týkalo se to i Polska. Náhled na řešení vycházel i z toho, že v Evropě především Polsko s Německem byly často i účastníky i hlavními iniciátory sporů a válek. Poláci pak i jako národ vždy byli jedněmi z největších nacionalistů. To je realita8-o:-/

5 1
možnosti
TH

Poláci pak i jako národ vždy byli jedněmi z největších nacionalistů. To je realita8-o:-/.......a co jsou Rusové8-o a dnešní Rusko,kdy tričko s Putinem vás nabije pozitivní energií.

2 0
možnosti
Foto

ve 39 poláci nezaváhaly a ukously si kus československa bez uzardění a pokud dostanou možnost a příležitost udělají to opět

6 1
možnosti
PK

Mám pro Vás návrh... zkuste si přečíst "Kyselá těšínská jablíčka" - autorem je Jiří Bílek z edice "Polozapomenuté války" a možná Vás překvapí, že jsme se v historii ČSR chovali úplně stejně a nejsem si vědom toho, že by o nás poláci tvrdili, že jen čekáme na to, abychom mohli pokračovat v bojích z roku 1919 a nebo vyhrožovat jako v roce 1945. Tehdy po nás Polsko chtělo Těšínsko, my jsme byli "skromnější"... my jsme chtěli "jen" Kladsko, Hlubčicko a Ratibořicko. Co tím chce říci... vyčítat Polsku rok 1938 - tehdy a ne v roce 1939, jak uvádíte - je dost zavádějící. Dovolím si vyslovit domněnku, kdyby nedošlo k "Mnichovu" a tehdejší ČSR měla tu možnost, tak bychom se s největší pravděpodobností zachovali stejně. To je ale jen a jen moje domněnka. Snad můžeme jen litovat toho, že v roce 1926 došlo k tzv. "květnovému" převratu. Nebýt ho, tak snad mohlo dojít k uzavření spojenecké smlouvy mezi ČSR a Polskem a je dost možné, že by nedošlo k událostem v roce 1938.

2 0
možnosti
TH

Nám už i vadí Polsko8-o?.Taky je začnete označovat za fašisty?.Musíte znát hodně Poláků,když víte po čem touží;-D.

5 1
možnosti
PK

Mám takový dojem (ale doufám, že se mýlím), že "ukrajinští fašisté" už nejsou "in", teď už tu máme "polské fašisty"... a pokud to nebude stačit, tak by bylo záhodno hledat fašisty někde blíže... Co takhle Moravané... chtějí zemské uspořádání a samosprávu, kdo ví, co budou chtít příště...;-D

Doufám, že si vážení diskutující všimli nadsázky a ironie, ale začínám mít čím dál častěji dojem, že stále víc a více mnozí z nás hledají nepřítele za každou cenu, aby něco zakryli... a co? neschopnost? neochotu uznat, že nejsme pupek svět? Nevím... možností je příliš mnoho...

1 0
možnosti
Foto

Katolixký Taliban, který je v Polsku u moci, je velmi nebezpečný. Tito extremisté by měli být izolováni a pokud nebudou, mělo by si dát Česko pozor - má s Polskem poměrně dlouhou hranici Rv

1 13
možnosti
MK

Hlavne by meli byt izolovani sileni kolotocari

13 2
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6928x
Svět není černý ani bílý, jen někteří lidé si to myslí. Svět je barevný a pestrý...a proto je krásný.